Imagination is your creative ability. Use it!

Woensdag 06 september in Utrecht: Workshop over onze menselijk- magische vermogens!


Leer en oefen in verbeeldingskracht, wilskracht en bewustzijn!
Via mythe en verhaal, via meditatie en oefening, gaan we samen op reis om deze vermogens in je te herkennen, wakker te maken en toe te passen.
Voor iedereen die interesse heeft in welke vorm van creativiteit dan ook!
Tijd: van 10.00 – 14.00 (lunch zelf meenemen, koffie, thee inbegrepen)
Locatie: Engelsmanplaat 14, 3524AZ Utrecht Kosten: 30,-
Heb je interesse? Schrijf je snel in want plaatsen zijn beperkt (ik werk met kleine groepen). Zie je graag op woensdag 6 september! Mike  mike@circleofavalon.nl of 06-51668620

Maandag 09 oktober kan in de agenda!


Introductiecursus vanuit circle of Avalon, over de Graal mythe en de Ronde tafel.
We werken actief en interactief met de verschillende archetypen, het Ridderlijk Moraal, Code van Eer, de Ronde Tafel, de essentie van de Graal en meer.
Voor iedereen die interesse heeft in ontwikkeling en zelf- bewustwording, een beter perspectief wil krijgen op leven en onze plaats hierin! Kom zitten aan de Ronde tafel en laat de mythe jouw verhaal vertellen!

Kom en trek jouw Zwaard uit de Steen!

Al jaren succesvol voor individu en/ of bedrijf. Inschrijving voor 25 september. Plaatsen zijn beperkt (max. 10- 12).

Tijd: van 10.00 – 16.00 (lunch niet inbegrepen). Kosten: 45 euro!
Locatie: Engelsmanplaat 14, 3524 AZ Utrecht
Neem gerust contact op informatie: mike@circleofavalon.nl of 06-51668620 Mike

   Cursus:  Wetenschap en Spiritualiteit

Vijf woensdagavonden in september- oktober 2017, door Mike Bais

Introductie

In het oude Alexandrië, China, India en de Arabische wereld waren wetenschap en spiritualiteit onlosmakelijk verbonden. De mens had er zelfs geen aparte woorden voor. Natuurfilosofen, priesters: zij verzamelden alle vormen van kennis over de kosmos.
Na de Renaissance en later de Verlichting (18e eeuw) in Europa kwamen de rede en de intuïtie, verstand en gevoel, empirische wetenschap en theologie/spiritualiteit tegenover elkaar te staan.
De keuze die veel mensen meenden te moeten maken tussen het ene óf het andere heeft grote invloed gehad op het denken in- en de ontwikkeling van ons deel van de wereld.
Moderne ontwikkelingen, in met name de natuurkunde (quantum-fysica) en de moleculaire biologie, maar ook in neurofysica en ecologie, brengen wetenschappers en spirituele zoekers, beiden op zoek naar kennis over de kosmos, weer dichter bij elkaar. Hoe kunnen wetenschappers verklaren dat deeltjes elkaar op afstand beïnvloeden? Of hoe een deeltje ineens kan verdwijnen om gelijktijdig  ergens anders weer te verschijnen?
Steeds duidelijk wordt dat inzicht in de dualiteit van intellect en Geest, die van wetenschap en God ons kan  inspireren het éénzijdige materialisme achter ons te laten, op weg naar integratie van wetenschap en spiritualiteit, naar de hele mens, naar een Nieuwe Wereld waar alles mogelijk is.

Samen gaan we tijdens de avonden kijken naar de hierboven genoemde aspecten. We zullen het niet alleen hebben óver deze onderwerpen, maar we zullen ook proberen ze te beleven! iedereen wordt uitgenodigd om actief te participeren om zo te komen tot een nieuw bewustzijn.

Mike Bais heeft in voorgaande jaren in Bennekom cursussen in Kabbalah, Esoterisch Christendom en de legenden van Koning Arthur en de Graal verzorgd. Naast zijn professionele leven als holistisch therapeut en counselor is Mike Kabbalist en priester in de mystiek- christelijke traditie. Hij is ook groepsleider en tutor vanuit de internationale Kabbalah Society. Hij geeft niet alleen cursussen door het hele land maar verzorgt ook (groeps-) lessen aan huis in Utrecht .
Neem bij interesse contact op met Mike Bais of ga voor inschrijving direct naar: Vrijzinnige Gemeente Bennekom en schrijf je in via de website!

This post is also available in: Engels