Notice: Undefined offset: 1787 in /data/www/circleofavalon.nl/www/nieuw/wp-content/plugins/jetpack/modules/carousel/jetpack-carousel.php on line 396 Notice: Undefined offset: 1783 in /data/www/circleofavalon.nl/www/nieuw/wp-content/plugins/jetpack/modules/carousel/jetpack-carousel.php on line 396 Notice: Undefined offset: 1781 in /data/www/circleofavalon.nl/www/nieuw/wp-content/plugins/jetpack/modules/carousel/jetpack-carousel.php on line 396 Notice: Undefined offset: 1745 in /data/www/circleofavalon.nl/www/nieuw/wp-content/plugins/jetpack/modules/carousel/jetpack-carousel.php on line 396

Kabbalah workshop

On the “Earth and Beyond” day in Houten on the 17th of June!

More information about Kabbalah and this mystical tradition?

  • Read my blog on this website (interview)
  • Read more on the website under Western Esoteric Tradition.
  • You can also send an email or call me….

                                                            mike@circleofavalon.nl of bel: 06-51668620


Mike has been tutor of the International Kabbalah Society, and teaches his own group for about 8 years now in Holland, Utrecht. Also for spiritual counseling is he available for you.

   Cursus:  Wetenschap en Spiritualiteit

Vijf woensdagavonden in september- oktober 2017, door Mike Bais

Introductie

In het oude Alexandrië, China, India en de Arabische wereld waren wetenschap en spiritualiteit onlosmakelijk verbonden. De mens had er zelfs geen aparte woorden voor. Natuurfilosofen, priesters: zij verzamelden alle vormen van kennis over de kosmos.
Na de Renaissance en later de Verlichting (18e eeuw) in Europa kwamen de rede en de intuïtie, verstand en gevoel, empirische wetenschap en theologie/spiritualiteit tegenover elkaar te staan.
De keuze die veel mensen meenden te moeten maken tussen het ene óf het andere heeft grote invloed gehad op het denken in- en de ontwikkeling van ons deel van de wereld.
Moderne ontwikkelingen, in met name de natuurkunde (quantum-fysica) en de moleculaire biologie, maar ook in neurofysica en ecologie, brengen wetenschappers en spirituele zoekers, beiden op zoek naar kennis over de kosmos, weer dichter bij elkaar. Hoe kunnen wetenschappers verklaren dat deeltjes elkaar op afstand beïnvloeden? Of hoe een deeltje ineens kan verdwijnen om gelijktijdig  ergens anders weer te verschijnen?
Steeds duidelijk wordt dat inzicht in de dualiteit van intellect en Geest, die van wetenschap en God ons kan  inspireren het éénzijdige materialisme achter ons te laten, op weg naar integratie van wetenschap en spiritualiteit, naar de hele mens, naar een Nieuwe Wereld waar alles mogelijk is.

Samen gaan we tijdens de avonden kijken naar de hierboven genoemde aspecten. We zullen het niet alleen hebben óver deze onderwerpen, maar we zullen ook proberen ze te beleven! iedereen wordt uitgenodigd om actief te participeren om zo te komen tot een nieuw bewustzijn.

Mike Bais heeft in voorgaande jaren in Bennekom cursussen in Kabbalah, Esoterisch Christendom en de legenden van Koning Arthur en de Graal verzorgd. Naast zijn professionele leven als holistisch therapeut en counselor is Mike Kabbalist en priester in de mystiek- christelijke traditie. Hij is ook groepsleider en tutor vanuit de internationale Kabbalah Society. Hij geeft niet alleen cursussen door het hele land maar verzorgt ook (groeps-) lessen aan huis in Utrecht .
Neem bij interesse contact op met Mike Bais of ga voor inschrijving direct naar: Vrijzinnige Gemeente Bennekom en schrijf je in via de website!

This post is also available in: Dutch