Bang voor spinnen?? 

Angst voor spinnen is niet zo vreemd. Veel mensen “hebben niet veel” met spinnen. Toch zegt de angst niets over de spin zelf, maar over iets wat de spin symboliseert IN JOU!

Waarom willen we DAT waar we bang voor zijn wegstoppen, doodknuppelen of hard voor weg rennen? Het enige wat we doen is iets van onszelf ontkennen. De spin verteld jou iets. En bij sommige mensen komt de spin daarom ook terug in dromen. In meest ideale zin ben je de spin in het centrum van haar web. Je bent dan gecentreerd en in harmonie in het centrum van jezelf en je persoonlijke leven (omstandigheden).

Wist je dat: angst de LAAGSTE levenskwaliteit is en de GROOTSTE factor van Lijden!?

Dit geld niet alleen voor spinnen- angst en fobie, maar voor alle angsten! Het gaat er niet om je angsten te overwinnen door drang, geweld of vluchten. De angst heeft dan geen plaats in je leven omdat het niet begrepen wordt. Herken je dit? Het krijgt daarom nooit de kans om te integreren in jezelf. Maar als dat wel gebeurt… dan wordt de “spin” (weer) een deel van je en verdwijnt daarmee de angst.

Onze natuur vraagt om begrip en niet om afwijzing! De Reis van de Held waar we in Avalon mee werken gaat er dan ook niet om dat je geen angsten kent! Maar dat je ze tegemoet gaat en ze wil begrijpen, om ze uiteindelijk weer een deel van jezelf te maken. Vooruit naar je geluk!

Angst is onbegrip voor jezelf en de wereld….