[av_textblock size=’14’ font_color=’custom’ color=’#070707′]

Ik kom net terug uit Oostenrijk.

Niet om te wintersporten, maar om een persoonlijke retraite te houden.

Helemaal alleen.

Alleen zijn is moeilijk in deze wereld. Waar je ook gaat, er is altijd iemand om je heen. Of er zijn altijd omstandigheden die iets van je vragen. En zelfs als het je dan lukt om alleen te zijn, dan blijkt dat er nog een wereld is die je niet met rust laat: je eigen interne wereld! Het lijkt alsof we erg graag naar onszelf luisteren!

Heb je wel eens geprobeerd te mediteren? Wanneer ik dat aan mensen vraag, dan krijg ik vaak het volgende antwoord: “het is heel moeilijk om aan niets te denken”!

Het antwoord betekent dat men geen werkelijke ervaring heeft met mediteren, omdat: mediteren geen denken is en mediteren niet betekent dat er geen (mogen) gedachten zijn.

Dus: dat gekwetter in onszelf gaat maar door en het lijkt daarom dat er geen meditatie kan bestaan… laat staan een retraite!

Gelukkig is dat niet waar. Mediteren is namelijk niets anders dan “gewaar zijn” of “bewust zijn”. Je bent je simpelweg bewust van jezelf en de wereld zoals deze is en niet zoals je erover denkt of deze interpreteert! En Oh, wat is dat een opluchting zeg, om geen mening te hebben en niet te oordelen. Geen verwachtingen te hebben. Wat een rust.

De retraite begint dan ook al bij het moment dat ik mediteer. Het maakt dan niet meer uit waar ik ben. Ik had dan ook helemaal niet naar Oostenrijk hoeven gaan, maar ja…. het was een goed excuus, zeg nou zelf?

De retraite is daarom het “naar binnen gaan” en bewust worden van jezelf en de wereld zonder oordeel. Jij en de wereld mogen zijn zoals ze zijn!

Dat is Zingeving en Bestemming.

Kom je ook mediteren op de meditatiedagen van Avalon? Kijk op de website of stel je vraag via telefoon of mail.   
[/av_textblock]

One Reply to “Zingeving en Bestemming”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.