Leef je eigen Mythe?!

Hoe doe je zoiets? Wat is een mythe eigenlijk? Het is een verhaal, vaak gebaseerd op historische feiten en aangevuld met allerlei culturele bijzonderheden. Maar bovenal is een mythe een verhaal dat voortkomt uit ons diepe onderbewustzijn. Het draagt een enorme kracht en wijsheid in zijn verhalen mee. Om sprookjes, mythes en volksverhalen af te doen als kinderachtig of “onzin” zou een grote fout zijn.

Dat deze verhalen niet “logisch” zijn voor ons “normale denken” is te begrijpen, maar het zou zonde zijn om daarom mythes af te doen als “leugens en onzin”. Dat zou betekenen dat je de taal van de mythe (onderbewuste) niet begrijpt. Zoals sprookjes en mythes aan kinderen verteld worden als bedtijd verhaal, zo werken ze door in onze dromen. De mythe maakt ons wijzer en heeft daarom ook een pedagogische functie. Het geeft het kind, maar ook de volwassenen (want de mythe van van en voor alle (leef)tijden), begrip, advies, instructies, moraal besef, bewustzijn, en kennis van emoties zoals liefde, haat, gerechtigheid, jaloezie, standvastigheid, compassie, ijdelheid etc

De mythe opent onze innerlijke belevingswereld en introduceert ons met onze eigen, innerlijke wijsheid. Sommige volwassen mensen voelen of weten dit en voeden hun kinderen daar bewust mee op. Maar ook voor de volwassen persoon is het van belang om de mythe niet buiten het eigen leven te sluiten. Daarom; wie wil jij zijn en/ of waar wil jij naar toe?

Wil je de held zijn in je eigen leven en daarmee je eigen richting en keuzes maken? Dat is mogelijk en de mythe kan daarmee helpen.

Door jezelf te identificeren en te leven volgens een mythe, is de weg om je onderbewustzijn leiding te geven via een authentiek verhaal! Dit in plaats van je leven te laten leiden door een stuurloos onderbewustzijn.  Door de mythe kun je namelijk ook die delen in jezelf herkennen die hulp en genezing nodig hebben. Je krijgt daarmee een steeds duidelijker beeld van jezelf.

De Mythe geneest, maakt “heel” en geeft je sturing. Heb jij dat ook nodig? Zullen we samen kijken naar jouw eigen mythe?

Via een vriend kwam ik bij Avalon terecht in 2015 en heb daar in een aantal sessies gewerkt met de mythe van Koning Arthur en de Ronde Tafel. Ik had nooit gedacht dat het zo’n effect zou kunnen hebben op me. Nog steeds werk ik met de mythe en het het helpt me nog iedere dag!

Robin T. SoestVia een vriend...

De mythe gaf mij weer een duidelijk doel voor ogen. Het heeft me ook laten zien dat ik zelf keuzes moet maken en dat dat goed is.

De Mythe is voor mij niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse leven. Dank je!

Esther (Utrecht)

Super! Mike heeft echt ontzettend veel kennis van de mens en zijn begeleiding is echt uniek door de methode van de Heldenreis. De sessies hebben me geholpen maar ook veel inspiratie gegeven!

Suzanne (Zeist)

This post is also available in: Engels