[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]

Beste Allen,

2018 staat weer voor de deur. Het was alweer begin 2012 dat ik vanuit meerdere overwegingen, de contracten met de zorgverzekeraar niet langer kon tekenen.

De eenzijdigheid en het autoritaire karakter van de aangeboden verzekeraars voor een eenmanspraktijk waren niet langer doenlijk. Daarbij, niet op de laatste plaats, begon ik in te zien dat de contracten niet veel meer met kwaliteit te maken hadden, maar met beheersing van enkel de kosten in de zorg. Dit wordt met het jaar erger.

Jammerlijk daarbij is dat de zorgverzekeraar alle niet- gecontracteerde therapeuten over dezelfde kam scheert en ze “promoot” onder de noemer: “kwalitatief ongeschikt”! Gezien de eisen die hun stellen aan hun idee van kwaliteit kan dit kloppen, maar mijn kwaliteit gaat uit van werkelijk zorg en het welzijn van de mens. Tijd mogen nemen voor de ander, luisteren naar wat er scheelt, met een lach en een traan. Komen tot diagnostiek door richtlijn te hanteren, maar te blijven kijken naar het individu en haar/ zijn omstandigheden, samen een behandelplan bespreken en gedegen uitleg geven over het proces. De therapeut moet natuurlijk bijscholen, om up-to-date te blijven. Ik doe niet anders. Er is geen dag dat ik niet leer! Bij en nascholing gaat niet alleen over een cursus volgen, maar ook de gewilligheid om te leren.

Door jarenlang les te hebben gegeven op de Hogeschool Utrecht voor fysiotherapie, weet ik dat onderwijs en instructie heel belangrijk zijn voor therapeut en patient.

Toch zijn er genoeg zorgverzekeraars die wel zien (en niet alleen kijken) dat er (fysio)-therapeuten zijn, die hele goede zorg leveren en dat niet langer met een contract kunnen doen. Deze zorgverzekeraars belonen daarom ook de zorg die goed is ondanks contracten. Petje af! Deze zorgverzekeraars blijf ik ook graag trouw! Laat ik daarom bij herhaling lanceren dat ik zeer efficient behandel en omga met onze financiele middelen (die van de verzekeraar, patient en behandelaar) omdat het onze middelen zijn!

Er zijn verzekeraars die wel een redelijke vergoeding geven voor goede therapie! Ik mail je met alle plezier de lijst met die verzekeraars die wel vergoeden voor fysiotherapie! mike@circleofavalon.nl

Ik zie jullie graag in Avalon voor (fysio) therapie of counseling mocht je me nodig hebben! Mooie Kerst en een gezond 2018! Mike

Wil je meer informatie en/ of een lijst van de zorgverzekeraars voor 2018? Vul het onderstaande contactformulier in, en ik neem contact me je op!

[/av_textblock]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.